Lufthansa převezme Swiss

Německý vlajkový letecký přepravce Lufthansa převezme zhruba za 310 milionů eur (asi 9,3 miliardy Kč) švýcarskou společnost Swiss International Air Lines. Návrh schválila dozorčí i správní rada Lufthansy a souhlas k fúzi připojili i další významní akcionáři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 Jumbo Jet

Boeing 747 Jumbo Jet | Foto: The Boeing Company

Německá Lufthansa má získat téměř 83 % akcií švýcarského Swissu, který nahradil před 4 lety rodinné stříbro alpského státu, SwissAir. Sloučení Lufthansy a Swissu je v evropském měřítku největším kontraktem v letecké dopravě za poslední rok, od doby, kdy Air France převzal konkurenční KLM.

Lufthansa odkoupí akcie největších vlastníků i drobných investorů. Kvůli regulaci v letecké dopravě a antimonopolním zákonům vloží ale akcie Swissu nejprve do nově vytvořené společnosti s názvem AirTrust. Až bude mít souhlas regulačních orgánů hodlá zvýšit podíl ve švýcarské společnosti až na 100 procent.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme