Maďaři budou zřejmě platit daně za pojištění i z finančních transakcí

Maďaři budou možná platit daně z finanční transakce i z pojištění. V Budapešti o tom právě rozhoduje parlament. Po telekomunikační dani, kterou schválili před dvěma týdny, má jít o další položku na zlepšení platební bilance a udržení státního deficitu pod hranicí tří procent HDP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finance

Finance | Foto: Fotobanka stock.xchng

Za každý peněžní převod, příjem a vyplácení v hotovosti, dokonce za placení formou poukázky na poště zaplatí banka jednu tisícinu sumy, které se transakce týkala.

Formou tohoto poplatku či daně získá státní pokladna od příštího roku 130 miliard forintů, což je necelých 13 miliard českých korun.

Zdanění v oblasti pojištění se nedotkne jen životních pojištění, například povinné pojištění aut bude zatížené 30 procenty, havarijní asi 15.

Experti tvrdí, že banky a pojišťovny přesunou tyto nové břemena na zákazníky. Kromě toho kritizují vládu za nevypočitatelnou daňovou politiku.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme