Maďarsko rozhoduje o prodeji Postabanky

Do rozhodnutí o prodeji maďarské Postabanky zůstávají ještě necelé tři týdny. Zájem projevily peněžní domy jako rakouská Erste, německá HVB, či americká CityGroup či GE Capital. Objevil se i domácí zájemce, největší maďarská banka OTP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Je třeba připomenout, že tato maďarská banka prošla za 15 let své existence pohnutým vývojem. Věnovala se riskantním investicím a transakcím, což dovedlo tuto instituci v roce 1997 téměř ke krachu. Díky miliardovým státním finančním injekcím se však podařilo portfolio banky vyčistit a teď je připravená na prodej.

Nový majitel nepochodí špatně: S Postabankou by získal hned půl miliónu klientů a zhruba 8procentní podíl na maďarském trhu. Oficiálně nepotvrzené, jen v tisku zveřejněné informace hovoří o tom, že nejvíc - 225 miliónů eur - nabízí Erste Bank, která před nedávnem prohrála boj o bulharskou TSV banku právě s maďarskou OTP.

Markéta Kaclová, Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme