Majitel Czech Coal nabízí státu za Počerady a Chvaletice 20 miliard korun

Energetická společnost ČEZ zvažuje prodej uhelných elektráren a tepláren Počerady a Chvaletice. Zájem o ně mají společnosti Czech Coal a Energetický a průmyslový holding.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počerady - pohled na chladicí věž od vstupu do hnědouhelné elektrárny

Počerady - pohled na chladicí věž od vstupu do hnědouhelné elektrárny | Foto: ČEZ

Pavel Tykač z důlní společnosti Czech Coal Mladé frontě Dnes řekl, že by za ně dal 20 miliard korun. Energetický a průmyslový holding se zatím nevyjádřil. Ministr financí Miroslav Kalousek, který v polostátní firmě ČEZ zastupuje stát jako hlavní akcionář, zatím odmítá o ceně spekulovat.

„Já se ke konkrétní částce nemohu vyjádřit, protože pokládám za nezbytné, aby ČEZ na elektrárny vyhlásil transparentní výběrové řízení. Nikdo není samozřejmě takový blázen, aby před výběrovým řízením řekl, jakou očekává částku.

V pondělí chystá ministr Kalousek obměnu v dozorčí radě ČEZu. S největší pravděpodobností do ní vyšle svého dosavadního poradce Jiřího Volfa. O dalších případných změnách, jak řekl Radiožurnálu, rozhodne až v neděli večer.

Jana Zemanová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme