Majitel firmy Eurovia odmítá komentovat zvlněný úsek D47

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) požaduje, aby firma Eurovia převzala zpět zvlněný úsek dálnice D47 u Ostravy. ŘSD chce, aby společnost odstranila stovky závad, které se podle něj objevily kvůli špatnému podkladovému materiálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvlněná dálnice D47 na Ostravsku

Zvlněná dálnice D47 na Ostravsku | Zdroj: ČTK

Na devítikilometrovém úseku mezi Bělotínem a Ostravou našlo ŘSD rekordních 901 vad. Jde prý o závady na mostech, křižovatkách i na samotné silnici. Kvůli tomu je v úseku omezená rychlost na 60 kilometrů v hodině.

Skupina Vinci, jejíž součástí je i společnost Eurovia, nechce probíhající spor mezi Eurovií a českým státem komentovat. Odkazuje na samotnou společnost. Zástupci médií ve Francii jsou přesvědčeni o tom, že by celý případ mohli skupině Vinci uškodit, pokud by se o něm ve Francii psalo.

Mluvčí společnosti Vinci Maxence Nakuti po obdržení kopie dopisu se stížnosti Ředitelství silnic a dálnici adresovaný Eurovii odkázal spolupracovníka Českého rozhlasu ve Francii Jana Šmída na samotnou Eurovii.

Na přímý dotaz, zdali tato kauza může skupinu Vinci poškodit, odpověděl: „To odmítám komentovat. Někteří zástupci médii jsou přesvědčeni o tom, že případ by mohl Vinci uškodit, pokud by se o něm začalo ve Francii psát. Zatím se tak neděje. Samotná skupina Vinci má ve Francii dobrou pověst, francouzské dálnice, které staví, patří svou kvalitou mezi vůbec nejlepší v Evropě, ale zároveň také mezi nejdražší.“

Jan Šmíd, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme