Majitel supermarketů Billa ovládl cestovní kancelář Exim Tours

Největší česká cestovní kancelář Exim Tours má nového vlastníka. Jednapadesát procent akcií firmy koupil majitel supermarketů Billa, německá společnost REWE.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pláž

pláž | Foto: Jan Rosenauer

Skupina REWE je v Německu druhým největším prodejcem zájezdů. Toho chce Exim Tours využít a rozšířit nabídku svých dovolenkových destinací.

Klientům z Česka se prý otevře více možností cestování hlavně do vzdálených destinací, jako jsou Karibik a jihovýchodní Asie.

Podle šéfa Exim Tours Ferida Nasra úzká spolupráce firem přinese také rozšíření počtu poboček cestovní kanceláře. Dovolené budou totiž prodávat i v síti supermarketů nového majoritního vlastníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dostupné informace o prodeji Exim Tours shrnul redaktor Tomáš Medek

„Exim zatím má asi 55 poboček, dalších zhruba 50 bude ve spolupráci s Billou.“

Vedení Exim Tours současně tvrdí, že díky širší nabídce hotelových kapacit německého majitele bude moci snížit ceny pro české klienty. "Počítám, že ceny, které budeme mít, budou o trošku nižší než loni,“ řekl dnes Ferid Nasr.

Například ale spolumajitel cestovní kanceláře Eso Travel Tomáš Cikán o tom ale pochybuje.

„Upřímně: opět jeden z nekalých obchodních tahů společnosti Exim Tours. Samozřejmě že ne. Ceny, které jsou nasmlouvány u korporace REWE Groupe či u jiných korporací, jsou jasně dány světovým trhem,“ tvrdí Cikán.

Co ale může být podle něj pozitivní, je to, že německá konkurence by na tuzemský trh mohla přinést dálkové letadlo, které na pražském letišti chybí a klienti českých cestovních kanceláří létají do exotických destinací letadly určenými na krátké tratě. Což je značně nepohodlné.

Tunisan Nasr budoval Exim Tours dvacet let. Do Československa původně přijel studovat České vysoké učení technické. Zpočátku se cestovní kancelář specializovala na země, které Nasr dobře znal, hlavně na Tunisko. Vloni měla tržby bezmála 3 a půl miliardy korun.

Tomáš Medek, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme