Malé a střední podniky mohou žádat o podporu

Stát letos vyčlenil jednu miliardu a 860 milionů korun na podporu malých a středních podniků. Peníze rozděluje Českomoravská záruční a rozvojová banka, a to prostřednictvím hned několika programů. Podnikům poskytuje zvýhodněné úvěry, přispívá na splácení úroků nebo se za ně zaručuje u obchodních bank, aby tak u nich získaly úvěr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Žádosti o zařazení do programů jsou podle generálního ředitele Ladislava Macky k dispozici na pobočkách banky a na jejích webových stránkách www.cmzrb.cz. "Žádosti přijímají pobočky Českomoravské záruční a rozvojové banky, a to v Praze, Hradci Králové, Brně, Ostravě, Plzni a regionální pracoviště v Českých Budějovicích. Menší projekty mohou být vyřízeny tak během 14 dnů, ty větší asi do měsíce."

O podporu mohou u záruční a rozvojové banky žádat také podniky poškozené srpnovými povodněmi - pro ně je připraveno 500 milionů. Stejnou částku měla banka k dispozici už loni; zaplavené firmy ale využily jen 60 milionů.

Marika Táborská, Petra Steinerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme