Tržby maloobchodníků v únoru zrychlily růst na 5,1 procenta. Zisky e-shopů se zvedly o pětinu

Maloobchodní tržby bez prodejů aut v Česku v únoru zrychlily meziroční růst na 5,1 procenta z revidovaných lednových 4,9 procenta. Téměř o pětinu se zvýšily tržby internetových obchodů a zásilkových služeb. Růst podpořil také větší zájem nakupujících o oděvy, obuv, sportovní a rekreační zboží. Vyplývá to z údajů, které v pátek zveřejnil Český statistický úřad.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Online nákupy (ilustrační foto)

Maloobchodní tržby v únoru zrychlily meziroční růst. | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Meziměsíčně v únoru tržby maloobchodníků očištěné o sezonní vlivy vzrostly o 0,4 procenta. U potravin se zvýšily o procento, u nepotravinářského zboží o 0,3 procenta, zatímco za pohonné hmoty klesly o 0,6 procenta.

Meziročně utržili obchodníci víc za nepotravinářské zboží o 7,7 procenta, za pohonné hmoty o 3,9 procenta a za potraviny o 2,5 procenta.

Tržby internetových obchodů a zásilkových služeb meziročně stouply o 18,6 procenta. Ve specializovaných prodejnách vzrostly u oděvů a obuvi o 13,6 procenta a u výrobků pro kulturu, sport a rekreaci o 12,3 procenta.

Zaplatili, ale nic nedostali. Zákazníci si stěžují na slevový portál Pepa.cz, škody jdou do stovek tisíc

Číst článek

Tržby v obchodech s výrobky pro domácnost se zvýšily o 7,2 procenta a v prodejnách s počítačovým a komunikačním zařízením o 4,6 procenta. Meziroční pokles tržeb o 3,4 procenta naopak zaznamenaly lékárny a další prodejny zdravotnického zboží.

Za prodej a opravy motorových vozidel tržby proti loňskému únoru stouply o procento. Ve srovnání s lednem po sezonním očištění vzrostly o 1,7 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme