Mark Zuckerberg je třetím nejbohatším mužem světa, předstihl Warrena Buffetta.

Spoluzakladatel společnosti Facebook Inc. Mark Zuckerberg stanul v pátek na třetí příčce žebříčku nejbohatších lidí světa, když akcie firmy zpevnily o 2,4 procenta na rekordních 203,33 dolaru (4546 Kč). Na čtvrté místo tak odsunul Warrena Buffetta.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel a ředitel společnosti Mark Zuckerberg

Zakladatel a ředitel společnosti Mark Zuckerberg | Zdroj: Reuters

Před Zuckerbergem jsou šéf amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos a zakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates. Uvedla to agentura Bloomberg.

‚Byla to chyba, omlouvám se.‘ Zuckerberga mrzí, že se Facebook málo bránil zneužívání

Číst článek

Je to poprvé, co tři nejbohatší lidé v jejím indexu miliardářů získali své bohatství z technologií. Zuckerberg (34) má nyní 81,6 miliardy dolarů (1,79 bilionu Kč), což je zhruba o 373 milionů dolarů více než Buffett, 87letý předseda a výkonný ředitel investičního konglomerátu Berkshire Hathaway Inc.

Akcie společnosti kvůli přístupu k ochraně soukromých dat uživatelů její sociální sítě v březnu spadly na osmiměsíční minimum 152,22 dolaru.

Žebříček, který sleduje 500 nejbohatších lidí světa, je aktualizován po ukončení každého obchodního dne na burze v New Yorku. Technologický sektor se na jeho hodnotě převyšující pět bilionů dolarů podílí asi pětinou, což je víc než jakýkoli jiný sektor.

Buffett, který kdysi byl nejbohatším člověkem na světě, v žebříčku sestupuje kvůli své charitativní činnosti. Obdobně jako Bill Gates se zavázal, že na dobročinné účely věnuje ze svého jmění většinu. Stejné záměry má i Zuckerberg, který chce během svého života dát na charitu 99 procent všech svých akcií.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme