Martin Šampalík

Zhruba dva roky podnikání a geniální nápad, jak spojit samoobslužnou restauraci se zábavou a originální IT technologií, přivedly studenta ekonomie Martina Šampalíka až k zisku titulu nejlepšího živnostníka v Plzeňském kraji. Nápad, který realizoval se svým kamarádem ze studií Jaroslavem Stunou, se okamžitě ujal i mezi dalšími zájemci. Zaregistrovanou ochrannou známku The PUB (Pilsner Unique Bar) a patentem chráněné průmyslové vzory částí systému Šampalík se Stunou šíří formou franchisingu dál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Šampalík

Martin Šampalík

První The PUB otevřeli loni v srpnu v centru Plzně, ve sklepě jednoho z činžáků. Od dubna už funguje druhý podnik tohoto typu v Táboře. Letos budou další otevřeny v Praze a Českých Budějovicích a franchisingová smlouva se už chystá s dalšími zájemci z Česka. Princip je jednoduchý a geniální zároveň.

Šampalík sází na prémiovou značku Plzeňského Prazdroje - dvanáctku Pilsner Urquell, kterou mu zdejší pivovar dodává do tří velkokapacitních tanků. Z nich putuje pivo ke stolkům se samostatným výčepním zařízením. Každý z hostů si načepuje, co hrdlo ráčí, spotřeba se hned zobrazí na displeji. Tlačítkem lze přivolat obsluhu. "Samoobslužné zařízení není samo o sobě tak originální. Naše originalita spočívá v propojení následné komunikace a zábavy," popisuje Šampalík.

Jednotlivé stoly jsou v síti propojeny na počítač, který umožňuje nejen porovnávat spotřebu, ale výsledky prezentovat velkoplošnou projekcí. Partičky konzumentů soutěží ve spotřebě nejen s dalšími stoly v dané restauraci, ale prakticky s každým, kdo je sítí připojený k počítači. V Táboře, Praze nebo třeba New Yorku.

Šampalík přiznává, že to celé stojí spoustu úsilí a peněz. "Úvodní investice šla do miliónů a veškeré vydělané peníze dáváme do vybavení a na splátky úvěrů. Banky to naštěstí vnímají jako zajímavý a perspektivní projekt," říká Šampalík.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme