Martínek: Většinu peněz z unijních fondů z roku 2004 ČR vyčerpá

Česko nedostatečně čerpá peníze z fondů Evropské unie. Zatím jsme dokázali vybrat jen desetinu peněz, na které máme nárok. A právě tenhle problém zajímal evropskou komisařku pro regionální politiku Danutu Hübnerovou, která se v Bruselu sešla s ministrem pro místní rozvoj Radko Martínkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Martínek

Radko Martínek | Zdroj: ČTK

Ministr Martínek je přesvědčen o tom, že Česká republika dokáže z fondů Evropské unie vyčerpat většinu peněz, které pro ni byly vyčleněny v roce 2004, a musí být tedy vyčerpány letos. Ministr odhaduje, že získáme asi 80 procent z této částky.

"Chtěl bych zdůraznit, a myslím si, že to je nejdůležitější, že Česká republika v této chvíli nepřišla o žádné peníze, že má reálnou šanci ty peníze využít v maximální možné míře. Česká republika může čerpat, respektive žádat o certifikaci až do listopadu letošního roku. To znamená, že je relativně dost času na to, aby se situace výrazně zlepšila. Nicméně základním předpokladem pro to, aby Česká republika využila těchto peněz, je opravdu tvrdá práce."

Podle Martínka je ale také třeba změnit systém zpětného financování projektů.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme