Maso na jatkách se bude zpracovávat za přísnějších podmínek

Mimořádná veterinární opatření mají ochránit spotřebitele před možností nákazy BSE. Od dnešního dne se například špekáčky nesmějí plnit do hovězích střev. Další zákaz se týká separování masa z kostí skotu, ovcí a koz u zvířat všech věkových kategorií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svalovina, oškrabaná z kostí, která se používá například do měkkých salámů, párků nebo paštik, by totiž mohla teoreticky obsahovat původce nemoci šílených krav - prion. Jak Radiožurnálu řekl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben, tento separát se nyní nesmí "těžit", a tudíž se ani nemůže dostat do žádných uzenářských výrobků.

Všechny zpřísněné veterinární kontroly se od dnešního dne dějí za asistence Státní veterinární správy přímo na jatkách.

Vlasta Valentová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme