Masokombinát Kostelecké uzeniny propouští 130 zaměstnanců

Naposledy do práce v masokombinátu v Kostelci u Jihlavy dnes přišlo 130 zaměstnanců. V masokombinátu Kostelecké uzeniny totiž právě dnes částečně končí zastaralá linka porážky a zpracování drůbeže, na které lidé pracovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuře

Kuře | Foto: Fotobanka stock.xchng

Někteří propuštění berou svůj osud s humorem, dokonce na svůj poslední den v práci koupili zákusky, jiní byli dost skleslí. Hlavně starší ženy mají obavu, že už je nikdo nezaměstná.

Ne všichni ze 130 propuštěných ale zůstanou bez místa. Více než jedné třetině z nich totiž nabídlo personální oddělení práci v provozu zpracování vepřového masa nebo ve výrobě uzenin.

Za dalšími zaměstnanci dochází do masokombinátu poradce z úřadu práce, který je učí, jak hledat novou práci nebo jak správně napsat životopis. Na tato školení chodí i zájemci z řady těch, kteří dostanou vyhazov ke konci roku, kdy skončí provoz porážky drůbeže v Kostelci úplně a výpověď dostane dalších 200 lidí.

pir, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme