Masokombinát Martinov skončil v konkurzu

Majitel masokombinátu v Martinově je v konkurzu. V pátek ho na společnost Sena Corporation prohlásil Krajský soud v Ostravě. Návrh podalo samo představenstvo společnosti a připojilo se k němu dalších devět věřitelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maso

maso | Foto: Agroweb

Problémy společnosti trvají už několik týdnů. K zásadnímu zlomu ale došlo teprve poté, co se majitelům nepodařilo dohodnout vstup nového investora AGF Trading ze skupiny Agrofert. Masokombinát proto před dvěma týdny omezil výrobu a část lidí poslal na nucenou dovolenou.

Správkyní konkurzní podstaty soud určil Kláru Beňkovou. Dlužníci firmy teď mají dva měsíce na přihlášení svých pohledávek k ostravskému soudu. Podle mluvčí Seny Evy Kijonkové se firma bude snažit se správkyni konkurzní podstaty dohodnout na udržení chodu masokombinátu.

Nejistou budoucnost má nyní 650 zaměstnanců společnosti. Firma dluží věřitelům přes půl miliardy korun a na účtech má přitom jen zhruba desetinu této částky. Ve firmě chybějí peníze na suroviny i na mzdy zaměstnanců. Výplaty za září tak lidé obdrželi ve třech splátkách.

Druhý největší tuzemský masokombinát bojoval o zachování existence od roku 2000, kdy prošla konkurzem původní vlastnická společnost Masokombinát Martinov. Její věřitelský výbor rozhodl o prodeji výrobní části podniku obchodní firmě Sena Corporation, která masokombinát koupila v listopadu 2001.

Ivana Šuláková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme