Mateřská firma sítí Hypernova a Albert má finanční potíže

Série účetních skandálů velkých firem pokračuje. Tentokrát má problémy nizozemská společnost Ahold, která u nás provozuje supermarkety Albert a Hypernova. Účetní nesrovnalosti výrazně sníží firmě Ahold zisk za rok 2002 a upravit se budou muset i výsledky v hospodaření za rok 2000 a 2001. Generální i finanční ředitelé Aholdu okamžitě rezignovali na své funkce. Komise pro cenné papíry okamžitě nařídila pozastavit obchodování dluhopisů Aholdu na Pražské burze a to až do odvolání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákupní vozíky

nákupní vozíky | Foto: Jan Rosenauer

Podle analytika Patria On Line Davida Marka jsou ale zveřejněné informace zatím jen neurčité na to, aby se mohl vyjádřit k budoucnosti obchodních sítí Hypernova a Albert. "Je možné, že ty problémy mohou být rozsáhlejšího rázu a že se dotknou i jejich působení na českém trhu, to znamená firem Hypernova a Albert. Nicméně prozatím by bylo asi předčasné vyvolávat nějakou vlnu spekulací o jejich případném krachu. Budeme muset vyčkat na více informací o vývoji v mateřské společnosti, to je společnosti Ahold."

Markéta Kaclová, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme