Mayová slíbila po brexitu nejnižší korporátní daň z G20 a větší podporu vědy a moderních technologií

Premiérka Theresa Mayová se snaží uklidnit podnikatele a obyvatele Velké Británie, kteří se obávají období po brexitu. Proto na Konfederaci britského průmyslu v projevu slíbila nejnižší korporátní daň ze zemí G20.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská premiérka Theresa Mayová

Britská premiérka Theresa Mayová | Zdroj: Reuters

Mayová v projevu také slíbila další peníze na vědu a výzkum. Po odchodu z Evropské unie podle ní půjde ročně o dvě miliardy liber víc ze státních peněz na vědu a moderní technologie.

Firmy zabývající se inovacemi se prý také mohou těšit na daňové pobídky. Korporátní daň, tedy daň z příjmu právnických osob, má být do budoucna nejnižší ze zemí G20. Slíbila také, že zkusí vyjednat na období těsně po brexitu s Evropskou unií provizorní dohodu, která by upravovala vztahy v době, kdy ještě nebude uzavřena dlouhodobá smlouva a Británie už formálně nebude součástí Evropské unie. Čeho se ale bude týkat, zatím neupřesnila.

Británie bude muset unii přispívat nejméně ještě 10 let po brexitu, varuje německý ministr financí

Číst článek

Premiérka chce tímto způsobem rozehnat obavy z nejistoty, které v Británii aktuálně panuje jak mezi podnikateli a veřejností. Mayová nechce, aby se lidé cítili jako na okraji útesu.

V projevu pro Konfederaci britského průmyslu Mayová také upozornila, že hodně lidí je frustrovaných z toho, že se jich bohatství vytvářené kapitalismem netýká. Proto by po brexitu chtěla posílit důvěru lidí ve volný trh a kapitalismus.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme