Měna rekordně posílila, euro už nestojí ani 30 korun

Česká měna lámala další rekordy. Jedno euro stojí od rána už méně než 30 korun. V jednom okamžiku se kurs koruny dokonce dotkl hladiny 29,80, dnešní obchodování pak skončilo na úrovni 29 korun a 86 haléřů za jedno euro. Velmi silná je koruna i vůči dolaru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euro a koruna

euro a koruna | Foto: Jan Rosenauer

Co vyšvihlo korunu na historicky nejvyšší hodnotu se můžeme je domnívat. Pravděpodobně šlo o velký klientský nákup naší měny na trhu. "Další věcí bylo to, že byla zachována vláda sociální demokracie, což si mnozí vysvětlili tím, že současné privatizace, ať to byl ČEZ nebo Telecom, budou uskutečněny v nejbližší době po ustanovení vlády," vysvětluje další možné příčiny rekordního posílení dealer Komerční banky Jan Urich.

Podle Uricha je navíc pravděpodobné, že euro bude ještě levnější. "Koruna má další potenciál až na hranici 29,70 v případě, že Česká národní banka neprovede nějakou intervenci," odhaduje.

Během dopoledne se koruna také dostala až na 30 korun a 65 haléřů za dolar, což je maximum od poloviny ledna 1999.

Martin Hromádka, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme