Menší odbory České pošty chtějí dál stávkovat. Chystají i trestní oznámení na zaměstnavatele

Stávková pohotovost na České poště pokračuje. Menší odbory České pošty plánují další protesty. Českému rozhlasu to potvrdil odborář Filip Janovský. Odboráři navíc oznámili, že chtějí podat trestní oznámení na zaměstnavatele. Vedení podniku své zaměstnance před stávkou údajně vydíralo. Česká pošta nařčení odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta, pošťák, poštovní přepážka

Česká pošta, pošťák, poštovní přepážka | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Vedení České pošty podle odboráře Filipa Janovského některé zaměstnance kvůli pořádání stávky zastrašovalo a vydíralo.

„Máme ještě další připravenou akci, která se bude týkat celého procesu, když byly vyhlášeny stávky. Připravujeme a střádáme všechny podklady o činnostech zaměstnavatele, které byly učiněny kvůli tomu, aby nahlášené stávky neproběhly,“ vysvětluje Janovský.

Vedení pošty ale odmítá, že by své zaměstnance jakkoliv vydíralo. Část zaměstnanců pošty dlouhodobě požaduje plošné zvýšení mezd o 2500 korun. Požadavky odborů na plošné zvýšení platů jsou ale podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka nad finanční možnosti podniku.

„Náš postoj je stále stejný, nic se na něm nemění. Pokud mají menšinové odbory nějaké důkazy, tak je jistě předloží. Odboráři s námi v kontaktu nejsou,“ dodává Vitík.

Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme