Merkelová chce zastavený prodej Opelu řešit s Obamou

Zbraně nejtěžšího kalibru chce do přetahované o automobilku Opel nasadit německá vláda. Kancléřka Angela Merkelová hodlá vzniklou situaci řešit přímo s americkým prezidentem Barackem Obamou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přední pohled

Přední pohled | Foto: Opel

Zaměstnanci německých závodů Opelu zase připravili sérii výstražných stávek. Šéf odborové rady Klaus Franz považuje za akutně ohrožené továrny v německých městech Bochumi a Kaiserslauternu a v belgických Antverpách.

Americký General Motors, který překvapil úmyslem nakonec si Opel ponechat, potvrdil záměr zrušit v Evropě deset tisíc pracovních míst. Evropským vládám a rebelujícím zaměstnancům pak GM vzkázal, že pokud se nepodaří dohodnout restrukturalizaci Opelu, povede to jedině k platební neschopnosti automobilky.

Angela Merkelová si na náhlou změnu kurzu GM chce v nejbližších dnech stěžovat Baracku Obamovi. Totéž hodlá učinit německý ministr zahraničí Guido Westerwelle při schůzce se svou americkou kolegyní Hillary Clintonovou.

Jiří Hošek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme