Merkelová: Nejde jen o Řecko, ale o budoucnost celé eurozóny

„Evropa je ve stavu nouze,“ prohlásila dnes v Bundestagu německá kancléřka Angela Merkelová. V projevu se snažila přesvědčit německé poslance i veřejnost, že bez poskytnutí finanční pomoci Řecku by Německo i Evropu čekala další ekonomická krize a nárůst nezaměstnanosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bundestag

Bundestag | Foto: Jiří Hošek

„Evropa stojí na rozcestí a musí se rozhodnout, jakým směrem se vydá. Musíme co nejrychleji zajistit stabilitu jednotné měny. Dnes jde ale o budoucnost naší země. Pomoc Řecku je krokem k záchraně německých pracovních míst,“ apelovala na německé poslance kancléřka Merkelová.

Podle ní Řecko všem otevřelo oči, že život nad poměry musí jednou provždy skončit.

Opozice kritizuje, že se vláda odhodlala k rázným krokům pozdě a požaduje, aby došlo k zpřísnění pravidel eurozóny. Přesto se očekává, že zákon o pomoci Řecku pátečním hlasováním bez problémů projde.

Vystoupení kancléřky Merkelové s napětím očekávali i finanční kruhy, napětí stále stoupá, euro se ocitlo na nejnižší hranici od dubna 2009.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme