Merkelová odmítá v Německu krátkodobě snížit DPH u některých služeb

Proti krátkodobému snížení DPH u některých služeb v Německu se kategoricky postavila kancléřka Angela Merkelová. Této možnosti přitom otevřeli cestu ministři financí EU. U našich západních sousedů podporuje tento krok například bavorská CSU.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

"Aktuální sazby DPH vláda měnit nehodlá," řekla Merkelová na setkání s představiteli čtyř největších německých hospodářských svazů. Šéfka spolkové vlády a CDU je proti tomu, aby se otázka státního rozpočtu znovu otevírala.

Jasné 'ne' řekla Angela Merkelová taky na adresu dalších vládních opatření na podporu ekonomiky. Se šéfy hospodářských svazů se pak shodla v názoru, že státní pomoc průmyslovým podnikům je třeba omezit na absolutní minimum.

Účastníci mnichovské schůzky jsou toho mínění, že konec hospodářské krize je zatím v nedohlednu. Předseda Svazu zaměstnavatelů Dieter Hundt taky kritizoval německé banky za poskytování příliš drahých úvěrů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme