Merkelová zahájila kampaň za rozšíření záchranného fondu

Německá kancléřka Angela Merkelová zahájila přesvědčovací kampaň na podporu Řecka. Už ve čtvrtek bude spolkový parlament hlasovat o rozšíření Evropského záchranného fondu. Ve hře není jen záchrana Řecka, ale i německé vládní koalice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Angela Merkelová

Kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: ČTK

„Neděláme to pro Řecko, děláme to pro nás. Záchrana eura je ve vlastním německém zájmu. Euro je pro Německo výhodné,“ snaží se kancléřka Merkelová přesvědčit kritiky z vlastní strany a především koaliční FDP, kterým se nelíbí další nalévání peněz do řeckého hospodářství.

Do čtvrtečního hlasování chce objet ty země, kde se vytvářejí největší buňky odporu. Opozice už slíbila, že vládní plán na záchranu Řecka podpoří. Skutečnost, že by se Angele Merkelové nepodařilo přesvědčit členy vlastního tábora o nutnosti zvýšit finanční pomoc Řecku, by absolutně otřásla její pozicí.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme