Mezinárodní měnový fond chce zvolnit tlak vůči Řecku, Německo je ale proti

Řecko by podle šéfky Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeové mělo dostat další dva roky na realizaci úsporných opatření, kterými mezinárodní věřitelé podmiňují uvolnění další půjčky pro Atény. S jejím postojem nesouhlasí německá vláda, která trvá na původním úsporném harmonogramu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christine Lagardeová

Christine Lagardeová | Zdroj: ČTK

Podle Lagardeové je ale třeba úspory vyvažovat investicemi, které dají lidem naději na lepší budoucnost. V pořadu stanice BBC Lagardeová také vyzvala globální hráče k důslednější ekonomické rozvaze.

„Lídři v Evropské unii by měli vyjasnit, jakým tempem a způsobem chtějí budovat bankovní a daňovou unii,“ říká Lagardeová.

„Protože když nakupujete dluhopisy se splatností deset let, tak chcete vědět, co by se mohlo v onom desetiletí stát. Je to podobné, jako když plánujete koupi auta, stavbu domu nebo založení rodiny. Nejistota, která je teď na vzestupu, působí jako brzda v rozhodování lidí,“ míní šéfka MMF.

Pavlína Nečásková, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme