Mezinárodní měnový fond se obává celosvětové recese

Světová ekonomika poroste oproti očekávání pomaleji. Dnes to prohlásila ředitelka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová. Podle ní nepřicházejí špatné výsledky pouze z vyspělých zemí, ale také z rozvíjejících se trhů v Asii a Jižní Americe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová

Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová | Zdroj: Reuters

Ekonomické výhledy jsou chmurné. Čínská ekonomika zpomaluje. Vláda v Pekingu si dala letos za cíl, že její hospodářství poroste deseti procenty. Dnes je zřejmé, že tento cíl nesplní. Čína totiž stále více importuje - energii, spotřební zboží a high-tech produkty.

Ani ze Spojených států nepřicházejí povzbudivé zprávy. Obamově administrativě se stále nedaří vytvořit dostatek pracovních míst. Evropské hospodářství se pokouší oživit Evropská centrální banka historicky nejnižší úrokovou sazbou - 0,75 procenty. V její účinek ale ekonomové nevěří.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme