Michal Petrman: Nejlepším řešením jsou rychlé volby

Říjnové předčasné volby do Poslanecké sněmovny se kvůli rozhodnutí Ústavního soudu zřejmě neuskuteční. Někteří experti v této souvislosti mluví o hrozbě politické krize, která by mohla významně zasáhnout i české hospodářství. A politici s nimi souhlasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České peníze

České peníze | Foto: Filip Rožánek

Předseda ODS Mirek Topolánek například varoval před tím, že by mohlo dojít k destabilizaci finančního a bankovního sektoru. Předseda lidovců Cyril Svoboda zase vidí nebezpečí v tom, že nynější vláda nemá dostatečnou podporu na prosazení státního rozpočtu a protikrizových opatření.

Za významnou komplikaci by případné odložení voleb považoval generální ředitel společnosti Deloitte Michal Petrman. Řekl to ve vysílání Rádia Česko. Velmi by to podle něj zkomplikovalo například jednání o státním rozpočtu na příští rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s Michalem Petrmanem na Rádiu Česko

"Vidíme to už dneska při předvolebních diskusích, všechny strany jsou velmi opatrné v tom, co říkají, aby své voliče příliš nevylekaly."

"Takže to si myslím, že by (odložení voleb, pozn. red.) velmi významným způsobem ovlivnilo jednání o rozpočtu a asi bychom se nebyli schopni dostat k nějakým významnějším změnám. Byl by to spíš velmi taktický poziční boj."

"Radikálnějších reforem, které potřebuje česká ekonomika, bychom se určitě nedočkali," uvedl ve vysílání Rádia Česka generální ředitel společnosti Deloitte.

"Nejlepším řešením je co nejrychleji realizovat předčasné volby," myslí si Petrman.

Marika Táborská, Tomáš Pavlíček, Roman Chlupatý, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme