Microsoft končí s podporou systému Windows 98

Firma Microsoft přestává podporovat starší verze operačního systému Windows, konkrétně Windows 98. Dnešním dnem končí s jejich veřejnou technickou podporu, včetně vydávání bezpečnostních aktualizací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Notebook

Notebook | Foto: Jan Rosenauer

Podle Microsoftu je systém Windows 98 zastaralý a pro uživatele by byl rizikovější než nové operační systémy, upozornil mluvčí firmy Jiří Grund.

Společnosti se další podpora starého systému nevyplatí. "Vyvíjejí se nové věci a ve chvíli, kdy máte na trhu moderní produkty, tak už nemůžete investovat do vývoje zastaralých produktů, které i kdybyste do nich investovali velké částky, tak nikdy nebudou tak dobré jako ty nové," dodal Grund.

Pro uživatele systému Windows 98 znamená změna především větší riziko ohrožení počítače, a to zejména ve chvíli, kdy ho lidé používají k práci na internetu. Kdo se surfování po síti vyhýbat nechce, měl by si opatřit jakýkoliv jiný systém, které bude možné pravidelně aktualizovat.

Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme