Microsoft nečekaně opouští ředitel divize Windows Steven Sinofski

Firma Microsoft dnes dokázala opravdu překvapit oznámením, že společnost po 23 letech opouští ředitel divize Windows Steven Sinofski, o kterém se dokonce spekulovalo jako o budoucím řediteli Microsoftu. Sinofski stál mimo jiné za vývojem a propagací prohlížeče Internet Explorer, cloudové služby SkyDrive a Outlook.com, a také za nejnovějším produktem Windows 8. Bližší vysvětlení jeho odchodu není známo, firma Sinofskeho odchod oznámila jen v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odcházející ředitel divize Windows Microsoftu Steven Sinofski

Odcházející ředitel divize Windows Microsoftu Steven Sinofski | Zdroj: Reuters

„Spekuluje se o tom, že Sinofski hůř komunikoval s ostatními členy vrcholného managementu. A to je právě důvod, proč ho generální ředitel Microsoftu Ballmer odvolal. Ballmer chce na lepší komunikaci založit budoucí strategii firmy,“ uvádí Tomáš Menčík ze společnosti Cyrrus.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci ve společnosti Microsoft po odchodu Sinofskiho mluvil na Rádiu Česko Tomáš Menčík ze společnosti Cyrrus

Podle něj Microsoft nějaké bližší vysvětlení zveřejní velmi brzy. Ostatně bylo by to i v jeho zájmu, aby zamezil spekulacím, které by firmu mohly poškodit jak z hlediska produktů, tak i z hlediska ceny akcií.

Menčík se domnívá, že se odchod vrcholného manažera Microsoft může projevit i na trzích, ovšem nikterak zásadně.

„Právě proto si myslím, že by měl Microsoft co nejdříve zveřejnit detaily odchodu. Pokud totiž nastal nějaký problém, třeba s Windows 8, a nebyl zatím zveřejněný, mohlo by to způsobit negativní reakci. Ale pokud je za odchodem změna strategie a investoři této strategii uvěří, čekal bych naopak i třeba mírnou pozitivní reakci,“ říká Menčík.

Před zhruba dvěma týdny uvedla firma na trh novou verzi operačního programu Windows 8. Podle analytika Microsoft stále dominuje na trhu operačních systémů do počítačů. Tento trh ale klesá a Microsoft s tím začíná mít problém:

„Microsoft musí více proniknout do přenosných zařízení. Tam dominuje Aneroid od Googlu a operační systém od firmy Apple. Spekuluje se tedy i o tom, že firma vyvíjí svůj vlastní mobil.“

Patricie Polanská, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme