Microsoft opravil chybu, které nedávno využili čínští hackeři

Americká softwarová firma Microsoft opravila bezpečnostní zádrhel ve svém systému. Chyby v prohlížeči Internet Explorer nedávno využil čínský režim a prostřednictvím hackerů se pokusil proniknout do poštovních schránek čínských bojovníků za lidská práva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Microsoft

Microsoft | Foto: Marián Vojtek

Podle šéfredaktora serveru Root.cz Petra Krčmáře nejde o žádnou závratnou novinku. Podobných děr se v každém prohlížeči objeví zhruba stovka ročně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odborník na internet, šéfredaktor serveru Root.cz Petr Krčmář v pořadu Stalo se dnes

"V každém softwaru je chyba, někdo ale musí cíleně zkoušet akce, které nejsou očekávané a zjistí, že je tam nějaká chyba a zkouší jí využít," řekl Krčmář.

Microsoft už vydal na svůj systém takzvanou záplatu. Oprava se uživatelům nainstaluje sama s aktualizací operačního systému. Objevují se ale další chyby.

"Důležité je, jakou dobu výrobci trvá ten prohlížeč záplatovat. Například v případě prohlížeče Mozilla Firefox to trvá v průměru jediný den. U Microsoftu to bývá asi devět dní," uvedl Krčmář.

Martin Dorazín, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme