Microsoft se nevzdává záměru koupit společnost Yahoo

Americký softwarový gigant Microsoft zvažuje stále nákup společnosti Yahoo. O převzetí kontroly Microsoft usiloval už v posledních měsících. Pokud by se jeho obchodní záměry realizovaly, vznikla by na trhu obří společnost kombinující tvorbu softwaru a jeho využití na internetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sídlo společnosti Yahoo v Sunnyvale

sídlo společnosti Yahoo v Sunnyvale | Zdroj: ČTK

Microsoft chce koupí společnosti Yahoo vytvořit vážnější konkurenci internetovému gigantu Google. Pokud se jeho plány uskuteční, může to znamenat velké změny na celosvětovém internetovém trhu. Microsoft chtěl původně koupit Yahoo za 47 a půl miliardy dolarů. Vedení internetové společnosti to odmítlo.

Teď přichází Microsoft s novou nabídkou. Podrobnosti nechce zveřejnit, ale podle dostupných informací by měl Microsoft koupit v Yahoo významný podíl, aniž by získal kontrolu nad celou společností.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme