Microsoft spouští nový operační systém pro mobily

Softwarová firma Microsoft uvede celosvětově na trh nový operační systém pro mobilní zařízení Windows Mobile 6.5. Tento operační systém bude na českém trhu využívat několik výrobců mobilních telefonů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Microsoft

Microsoft | Foto: Marián Vojtek

Nový operační systém se má využívat u dnes velmi oblíbených telefonů s dotykovými obrazovkami, ale i jiných typů telefonů. Novinkou je také to, že telefony s jakoukoliv verzí Windows mobile budou od 6. října nazývány Windows Phones.

"Microsoft trochu ztratil svou pozici na trhu chytrých telefonů. Nyní se tímto krokem snaží dohnat ztrátu, zejména se jedná o I-phone a o Apple," vysvětlil odborník na moderní technologie Jan Lodl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odborník na moderní technologie Jan Lodl mluvil o novém operačním systému firmy Microsoft.

O něco bezpečnější

Nový operační systém od Microsoftu se podle Lodla projeví nejvíce na vylepšení dotykového ovládání telefonu. "Aby se mohl ovládat co nejpohodlněji pouze prstem," upřesnil Lodl.

Microsoftu je často vytýkáno slabé zabezpečení jeho operačních systémů, například velká náchylnost k napadení virem. Nicméně u mobilních operačních systémů od této firmy bude podle Lodla zabezpečení lepší.

"Mobilní telefon je trochu bezpečnější než počítač. Máme ho u sebe, máme ho více pod kontrolou," dodal Lodl.

Alice Kottová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme