Microsoft spustil kampaň proti nelegálním uživatelům operačního systému Vista

Společnost Microsoft jde tvrdě proti softwarovým pirátům. Uživatelům nelegálních verzí Microsoft Vista se ode dneška spustí v počítači program, který je má přinutit k legalizaci produktu. Pokud to neudělají do měsíce, systém Windows jim přestane fungovat a počítač se v podstatě zablokuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

počítač na stole

počítač na stole | Foto: Jan Rosenauer

Lidé, kteří používají operační systém Vista neoprávněně, si dříve museli nainstalovat zvláštní program. Microsoft teď tento program začne mazat pomocí aktualizačního balíčku softwaru. Jak říká ředitel divize Windows společnosti Microsoft Tomáš Koška, firma je připravená i na to, že se hackeři pokusí tento krok nějak obejít.

"Samozřejmě počítáme s tím dopředu Ten softwarový skener, který bude v počítači skenovat proti nelegálně používanému softwaru je navržen tak, aby ho bylo možné aktualizovat. To znamená, že tak, jak je dnes aktualizován například antivirový software, bude aktualizován i tento skener. A v momentě, kdy nelegální uživatelé přijdou s nějakým dalším nástrojem, který bude zneškodňovat licenční vrstvu počítače, tak my budeme velmi rychle schopni ho identifikovat."

Microsoft chce do tří měsíců postupovat stejně i proti pirátským kopiím mnohem rozšířenějších Windows XP. "Na Windows XP plánujeme podobnou technologii, ale nejdřív čekáme jaká bude reakce uživatelů - jak technologie bude fungovat a zda bude úspěšná. Na základě toho se potom rozhodneme, kdy a jak tu technologii využijeme i u XP," dodal Tomáš Koška.

Tomáš Medek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme