Microsoft zaznamenal první propad tržeb v historii

Ekonomická krize se nevyhnula ani softwarovému gigantu Microsoft. Společnost zaznamenala první pokles obratu ve své historii. V prvním čtvrtletí tohoto roku měla zisk skoro o třetinu nižší než ve stejném období loni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sídlo firmy Microsoft Česká republika v Praze

sídlo firmy Microsoft Česká republika v Praze | Foto: Microsoft

Microsoft není vůči potížím na trhu imunní. Už v lednu firma oznámila, že propustí 5000 zaměstnanců. Její zisk za prví tři měsíce tohoto roku je o 32 procent nižší, než loni.

I tak ale zůstává Microsoft jednou z nejbohatších a nejziskovějších společností. I přes špatné zprávy o poklesu v obratu akcie firmy včera na mírně vzrostly.

Podle analytiků vede investory k optimismu skutečnost, že má vedení firmy situaci zjevně pod kontrolou. Bez ohledu na pokles v příjmech potvrdilo, že na finanční rok 2010 připravuje nový operační systém Windows 7.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme