Miliarda korun vyhraná v arbitráži stojí stát až 50 milionů

České republice hrozí spory s investory do solární energie, kteří žalují stát kvůli tomu, že zavedením srážkové daně neochránilo jejich investice. Podle ministerstva financí požadují něco mezi 40 a 60 miliardami korun. Poradce ministra financí pro mezinárodní arbitráže Radek Šnábl hovořil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu o nákladech spojených s arbitrážemi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poradce ministra financí pro oblast mezinárodních arbitráží Radek Šnábl

Poradce ministra financí pro oblast mezinárodních arbitráží Radek Šnábl | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Stát si chce kvůli zmíněné arbitráži najmout tým renomovaných zahraničních právníků, který by měl být hotový do měsíce, a sestavit ho má právě Šnábl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Šnábl z ministerstva financí hovořil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu o arbitrážích

„Obecně platí kuriózní premisa, že čím dražší právník, tím nižší celkové náklady. Průměrné náklady na jednu arbitráž za miliardu korun jsou někde mezi 40 a 50 miliony korun, když beru náklady právního zastoupení i náklady té arbitráže jako takové, protože musíte platit ty arbitry,“ přiznal.

Jakub Šídlo, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme