Sto nejbohatších Čechů a Slováků vlastní majetek stejný jako pátý miliardář na světě

Sto miliardářů kontroluje majetek za 1,5 bilionu korun. Píše o tom pondělní E15. Magazín deníku sestavil žebříček aktuální stovky nejbohatších Čechů a Slováků. Pomáhá jim aktuální růst cen akcií nebo realit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kellner

Petr Kellner | Foto: Petr Topič/ MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Nejbohatší je v letošním roce mezi Čechy a Slováky je vlastník holdingu PPF Petr Kellner – jeho majetek činí podle žebříčku E15 281 miliard korun.

Druhým nejmovitějším je pak premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš s 93 miliardami korun. Ten loni vložil holding Agrofert do svěřenského fondu.

Nejbohatším Čechem zůstává Kellner. V první trojici ho doplňují Babiš a nově i Komárek

Číst článek

Všem movitým Čechům a Slovákům pomohl zhodnotit jejich majetek růst cen akcií, firem i realit. Závratně v poslední době rostou i ceny nemovitostí. Nejvíc se na českém trhu daří stejně jako na tom světovém firmám v oblasti technologií.

1500 miliard

Celkově vlastní sto nejbohatších Čechů a Slováků majetek ve výši téměř 1500 miliard korun. Pro představu ale stejný majetek jako celá stovka miliardářů vlastní i pátý nejbohatší člověk na světě Amancio Ortega. Ten má své investice hlavně v oděvním průmyslu.

Na českém a slovenském trhu je ale podle advokáta Jaroslava Havla, kterého deník E15 oslovil, daleko více miliardářů, než zahrnuje žebříček. Podle Havla je jich v Česku a na Slovensku asi 500.

Anna Macků Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme