Miliardový tendr na těžbu ve státních lesích do roku 2017 vyhrála firma Progles

Vítězem tendru státního podniku Lesy České republiky na lesní práce a prodej dřeva v letech 2013 až 2017 je společnost Progles. Firma podala nejlepší cenovou nabídku na sedmi z 31 soutěžených jednotek. Vyplývá to z oficiálního přehledu podaných nabídek, který státní lesy zveřejnily na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do tendru na lesní práce a prodej dřeva v hodnotě asi 1,7 mld. korun se přihlásilo 30 firem

Do tendru na lesní práce a prodej dřeva v hodnotě asi 1,7 mld. korun se přihlásilo 30 firem | Zdroj: ČTK

Soutěž se týká zhruba pětiny území státních lesů a má odhadovanou celkovou hodnotu lesnických prací více než 2,5 miliardy korun bez DPH.

Na pěti jednotkách dala nejlepší nabídku společnost KHL-EKO, která patří do holdingu Less podnikatele Jiřího Mičánka. Na třech jednotkách zvítězila Lesní společnost Ledeč nad Sázavou a po dvou mají firmy Arboles a Solitera.

Dalších 12 firem zvítězilo na jedné jednotce. Ani jedno první místo nezískala společnost Wotan Forest podnikatele Andreje Babiše.

Vítězná firma Progles má sídlo v Konecchlumí na Jičínsku. Jejími vlastníky jsou podle zápisu v obchodním rejstříku David Šidák a společnost STEELPARK z Jičína.

Konečné pořadí nabídek Lesy ČR stanoví až po jejich posouzení a hodnocení. Na dotčených jednotkách by se pak mělo začít pracovat od 1. ledna příštího roku.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme