Minipivovary přibývají. O víkendu budou čepovat na Pražském hradě

Na Pražském hradě se ode dneška do neděle představí 50 minipivovarů. Na přehlídce, která začíná ve 14 hodin na Střelecké cestě pod Letohrádkem královny Anny, hostům nabídnou k ochutnání asi stovku druhů piva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubický pivovar - varna

Pardubický pivovar - varna | Foto: Tomáš Klement | Zdroj: Český rozhlas

Minipivovary prožívají v Česku velký rozkvět, v současné době jich je podle výkonného ředitele Českého svazu pivovarů a sladoven Jana Veselého už přes sto třicet.

„Jednak je to fandovství, ale v podnikání je to prakticky investice kapitálu jako každá jiná. Je řada lidí, kteří podnikají v jiném odvětví a peníze, které vydělají, dávají do pivovaru, protože pivovar je velice zajímavá investice. Ne taková, že byste se z ní stal milionářem velmi brzo, ale je to velmi stabilní, solidní výroba,“ řekl Jan Veselý.

Jaroslav Skalický, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme