Ministerstvo chystá prodej Leteckých opraven Malešice

Ministerstvo obrany chystá prodej Leteckých opraven Malešice. Státní podnik, který se specializuje na opravu leteckých motorů a modernizaci vrtulníků, má převzít Aero Vodochody ovládané investiční skupinou Penta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrtulník Mi-17 (prezidentská verze)

Vrtulník Mi-17 (prezidentská verze) | Foto: Ivan Pospíchal

Politici s obchodem ale nesouhlasí, úřednická vláda podle nich nemá k podobným rozhodnutím mandát. Člen senátního Výboru pro obranu a bezpečnost Tomáš Kladívko v České televizi uvedl, že současná vláda by měla nanejvýš prodej připravit.

"Rozhodně si myslím, že tato vláda by to řešit neměla. Ta by měla připravit určité návrh a předložit je na stůl vládě, které přijde poté. Je to poměrně velké rozhodnutí, jedná se tam minimálně o částku skoro do miliardy korun," řekl Kladívko.

Stejného názoru je i stínový ministr obrany za ČSSD Petr Hulínský, který uvedl, že současná vláda k tomu nemá mandát. "Rozhodně to není v kompetenci této vlády. Je to naprosto zásadní záležitost, kterou by měla vyřešit vláda, která vzejde z řádných voleb," zdůraznil Hulínský.

Podle informací České televize by se v případě prodeje veškeré pražské provozy leteckých opraven přesunuly do areálu ve Vodochodech. Tím by se kupci uvolnily lukrativní pozemky v rozvojové části hlavního města.

ČRo 1 - Radiožurnál, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme