Ministerstvo financí nechce aktualizovat státní rozpočet

Ministerstvo financí neuvažuje o aktualizování státního rozpočtu pro letošní rok změnou zákona, jak mu to doporučuje ČSSD. Sociální demokraté by tak chtěli zreálnit rozpočet, schválený na základě údajů o ekonomickém vývoji před hospodářskou krizí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail korunové mince

detail korunové mince | Foto: Česká národní banka

Podle ministra financí Eduarda Janoty by ale během legislativního procesu mohlo dojít ještě k dalšímu zvýšení už tak vysokého deficitu. "Kdybychom měli jistotu, že sněmovna zreální pouze příjmy, tak dle mého názoru nejde o žádný problém. Příjmy reálně stejně budou výrazně nižší než jsou ty rozpočtované."

"Problém je ale v tom, že u každého materiálu, který se projednává ve sněmovně, hrozí riziko, že poslanci prohlasují další zvyšování výdajů a tím prohloubení rizika v letošním roce," poznamenal Janota.

Přečtěte si také:
Nebezpečný boj s krizí
Slamečka pro Radiožurnál: Na výstavbu dálnic nebude dostatek peněz
Nebudu krátit rozpočet policie, říká ministr Pecina

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme