Ministerstvo připustilo, že termín podpisu s Hyundai se může posunout

Termín slavnostního podpisu smlouvy s jihokorejskou automobilkou Hyundai o její investici v Nošovicích se může posunout. Poprvé to připustilo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Korejská prokuratura navíc požádala o vydání zatykače na šéfa automobilky Hyundai Motor Čong Mong-kua.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Po sérii vyšetřování ho podezírá z úplatkářství, zneužití důvěry a vytváření tajných fondů. Firma se tak údajně snažila o uplácení politiků a dalších vlivných lidí. Zatčení hrozí i dalším lidem z vedení automobilky. Podle dostupných informací proto Hyundai veškeré své plány s investory zrušila - prozatím pro nejbližší dva měsíce.

Oficiální informaci o posunutí termínu slavnostního podpisu smlouvy ale stále české ministerstvo průmyslu nemá. Netrpělivě na nové informace čeká i moravskoslezský hejtman Evžen Tošenovský. "Pro mne platí pořád to, že do konce měsíce bychom měli obdržet stanovisko společnosti Hyundai, jak se bude dál pokračovat. To je termín, ze kterého vycházíme, proto ani nemíním urychlovat, ani víc reagovat. Chci oficiální stanovisko, jak se bude dál pokračovat," dodal.

Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme