Ministerstvo pro místní rozvoj chce na příští rok víc peněz

Ministerstvo pro místní rozvoj by na své hospodaření mohlo získat víc peněz. O navýšení rozpočtu jedná šéf resortu Jiří Čunek se svým vládním kolegou Miroslavem Kalouskem. Příští rok by ministerstvo mělo hospodařit s třinácti miliardami třemi sty miliony korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová bytová výstavba

Nová bytová výstavba | Foto: Jan Rosenauer

Podle vedení ministerstva je ale navržený rozpočet nízký a mohl by ohrozit některé projekty.

Bytová výstavba a podpora regionů - to jsou oblasti, do kterých by ministerstvo pro místní rozvoj navíc získané prostředky investovalo. Šéf resortu Jiří Čunek chce ministra financí Miroslava Kalouska požádat o miliardu korun navíc.

I přes případné navýšení bude ministerstvo rozvoje v příštím roce hospodařit s o třetinu nižší částkou než letos. První návrh státního rozpočtu pro rok 2009 schválil vládní kabinet v červnu. Jeho schodek by neměl překročit 38 miliard a 100 milionů korun.

Milan Kopp, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme