Ministerstvo průmyslu chce 700 milionů na slíbené programy

Ministerstvo průmyslu a obchodu přišlo s požadavkem na uvolnění 700 milionů korun z rozpočtové rezervy roku 2009. Část peněz má jít na proplacení už schválených a realizovaných projektů v rámci Programu pro podporu technologických center a center strategických služeb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský

Nový ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský | Foto: Tomáš Adamec

Pokud by se peníze nenašly, byl by to podle ředitele divize investic agentury Czech Invest Stanislava Martínka velký problém hlavně pro ty investory, kteří už technologická centra vytvořili.

"Jde tady o dobrou pověst České republiky. Pokud jednou tato dotace byla schválena a přislíbena, tak by to v případě zrušení vrhlo velmi špatné světlo na celou Českou republiku," řekl Martínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanislav Martínek z agentury Czech Invest na Rádiu Česko

O dotace na podporu technologických center požádala například firma DHL, Centrum vývoje softwaru, které zaměstnává přes tisíc špičkových IT specialistů, nebo také mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

Igor Maňour, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme