Ministerstvo školství rozjíždí Internet do škol

Tolik diskutovaný projekt Internet do škol začal. Ode dneška budou základní a střední školy kontaktovat oblastní manažeři projektu, aby zmapovali jejich počítačové vybavení. Na základě znalostí z terénu pak budou vybrány školy, které budou internetem vybaveny nejdříve. Na všechny školy se ale v letošním roce nedostane. Původně se mluvilo o vybavení 6 tisíc škol, na to ale zatím chybějí peníze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

práce s internetem

práce s internetem | Foto: Alcatel

Ředitelé loni vyplnili dotazník, kde dali najevo, jak jsou na tom s počítačovou technikou. Ministerstvo tak vybralo přes tři a půl tisíce škol, které by měly být vybaveny do konce letošního roku. Počítače a přístup k internetu dostanou zadarmo. Zaplatí pouze nábytek do učeben.

Přes 500 učitelů a školských pracovníků soustředěných v tzv. Zlenické výzvě ale upozorňuje na nedostatky projektu. Mluvčí výzvy Daniel Janata vidí problém především v přípravě učitelů, kteří by měli s internetem pracovat. Navíc školy zatím nemohou řádně jmenovat své ICT koordinátory, neboť chybí předpis, který by přesně stanovil jak náplň jejich práce, tak i výši jejich odměny.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Janata - chybějí koordinátoři projektu

Markéta Kaclová, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme