Ministerstvo zveřejní sporný dodatek ke smlouvě s firmou Kapsch

Ministerstvo dopravy v pátek zveřejní sporný dodatek ke smlouvě o mýtném na našich dálnicích. Po jednání ministra Aleše Řebíčka s jedním z majitelů rakouské společnosti Georgem Kapschem to potvrdilo ministerstvo dopravy. Firma Kapsch z dodatku ale vypustí pasáže, které považuje za své know-how.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Georg Kapsch

Georg Kapsch | Zdroj: ČTK

Na podepsání nového dodatku, který by odstranil některé kritizované nesrovnalosti, se ale strany zatím nedohodly, prohlásil George Kapsch. "Nedohodli jsme se na dodatku číslo 2, ale domluvili jsme se na dalším postupu, který umožní včasné právní i technické uvedení celého systému do provozu."

Zveřejnění by mělo zastavit spekulace o nevýhodnosti dodatku pro český stát, o které mluví i ministr Řebíček, ale kterou firma Kapsch popírá. Podle George Kapsche dodatek ke smlouvě rozhodně český stát do žádné nerovné pozice nepostavil.

"Myslím, že tu došlo k velkému nedorozumění. Nesprávně se tu psalo a mluvilo o tom, že jsme získali mnoho peněz navíc na dalších 10 let, a to není pravda, získali jsme od státu pouze finanční podnět, abychom mohli systém uvést do provozu o tři měsíce dřív. A to je přece veliký rozdíl," řekl po jednání v Praze George Kapsch.

Marika Táborská, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme