Ministr odvolal ředitele Lesů České republiky

Po jedenácti letech stane v čele státního podniku Lesy České republiky nový ředitel. Ministr zemědělství Jaroslav Palas dnes odvolal z funkce dosavadního šéfa Jiřího Olivu a nahradí ho Kamilem Vyslyšelem. Výměna proběhla neočekávaně a zatím bez bližšího vysvětlení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Oliva

Jiří Oliva | Foto: Lesy ČR

Generálního ředitele Lesů ČR jmenuje a odvolává ministr zemědělství. Může tak učinit bez výběrového řízení. Mluvčí ministerstva Martin Severa se omezil pouze na konstatování, že se jedná o jakési oživení instituce a omlazení managementu.

Oliva dnes přišel do práce po dovolené a důvody mu zatím nikdo nesdělil. "Co se týká hospodářské situace podniku, tak ta byla dlouhodobě dobrá, a ani mé nedávné diskuze s panem ministrem nenaznačovaly, že by měl nějaké připomínky k naší práci, takže tam skutečně mohu jen domýšlet nějaké důvody," řekl.

Podniku Lesy patří polovina veškeré této půdy v tuzemsku. Loni mu klesl čistý zisk o polovinu na 282 milionů korun. Musel totiž vynaložit značné prostředky na likvidaci podzimní větrné kalamity. Zisk nepříznivě ovlivnil i pokles cen dříví.

Martin Hromádka, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme