Ministr Paroubek se chce soustředit hlavně na otázky bydlení

Priority svého resortu představil nový ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek. Vychází z programového prohlášení vlády a chce se zaměřit především na bytovou politiku, rozvoj regionů a cestovní ruch.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bytová výstavba

Bytová výstavba

V oblasti bytové je prioritou podpora bydlení pro rodiny s dětmi. Formou novomanželských půjček, dotací na úroky z úvěrů, bonusy při narození dítěte, chce ministr ulehčit situaci mladým rodinám.

Ministr naznačil i možnost urychlení výstavby nových bytů. "Ještě do konce volebního období můžeme postavit stovky, možná tisíce bytů, ale jde o to, jak jsou připraveny projekty na obcích," zdůraznil Paroubek.

Ve vztazích mezi nájemníky a majiteli chce ministr především zlepšit komunikaci: "My přicházíme s myšlenkou, budeme tomu říkat bytová tripartita, kde bychom chtěli navázat dialog se všemi hlavními zúčastněnými subjekty právě v otázkách, které se týkají nájemného," oznámil Paroubek.

V regionální politice se ministerstvo zaměří na pomoc strukturálně postiženým regionům. Chce docílit , aby se částky z Evropské unie od roku 2007 značně zvýšily díky dobře připraveným projektům. Ministr Paroubek přiznal, že se s resortem teprve seznamuje, a proto jsou jeho plány zatím spíše v obecných rysech.

Lucie Weissová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme