Ministr průmyslu Kuba chce podpořit firmy, které vzdělávají učně a studenty

Podle ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby z ODS je čas na podporu technického vzdělávání. Řekl to při své cestě do Českých Budějovic, kde navštívil Střední průmyslovou školu stavební a firmu Bosch, která má své vlastní vzdělávací centrum. Větší orientace školství na technické obory je podle ministra Kuby nutná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kuba na tiskové konferenci

Martin Kuba na tiskové konferenci | Foto: Filip Jandourek

„Ukazuje se, že to, po čem voláme z ministerstva průmyslu, aby se systém školství více vracel do toho odborného technického, kdy ti lidé jsou schopni působit v takovýchto podnicích s jistotou zaměstnání a velmi dobrými pracovními podmínkami, je přesně ten směr, který Česká republika potřebuje, protože bez průmyslu ekonomika u nás nemůže fungovat,“ řekl Kuba a dodal:

„Minulý týden jsme na vládě schválili systém daňových úlev pro firmy, které investují do vzdělávání, aby si mohly odečítat náklady ať už na nástroje, které kupují, nebo na přístroje, na kterých nechají studovat studenty.“ Příslušný zákon by podle Kuby měl platit od září.

Firma Bosch je podle Kuby perfektní ukázkou toho, jak dobře se mohou lidé v průmyslu uplatnit a nadstandardně si vydělat.

Martin Pokorný, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme