Ministryně Milada Emmerová navrhuje oddlužení VZP

Vládu Jiřího Paroubka dnes čeká další zasedání. Členové kabinetu projednají například krátkodobá stabilizační opatření ve zdravotnictví. Nemocnice by například měly snížit výdaje. Dalším ekonomickým tématem bude požadavek Ministerstva vnitra, aby vláda uvolnila peníze na zvýšení bezpečnosti v pražském metru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milada Emmerová

Milada Emmerová | Zdroj: ČTK

Ministryně Milada Emmerová navrhla řadu úspor. Nemocnice by například měly omezit zbytečné výdaje za léky. Upravit by se měla síť zdravotnických zařízení.

Plánuje se také oddlužení Všeobecné zdravotní pojišťovny. "Domnívám se, že všechna opatření budou schválena, protože jejich působení je jednoznačně pozitivní," věří Emmerová. Podle ministryně by se do poloviny roku 2007 mělo ušetřit 35 miliard korun.

Opoziční ODS má výhrady. Podle poslankyně Lucie Talmanové krátkodobá opatření nic neřeší: "České zdravotnictví v tom stavu, v jakém se nalézá, nepotřebuje žádná krátkodobá, ale zásadní koncepční řešení."

Vnitro chce posílit bezpečnost v pražském metru

Ministerstvo vnitra po vládě žádá 162 milionů korun na zvýšení bezpečnosti v pražském metru. Finance mají posloužit například k umístění čidel, která reagují na nebezpečné látky. Rozšířit by se měl také kamerový systém.

Jak pro Český rozhlas 1 - Radiožurnál doplnil mluvčí hasičského záchranného sboru Petr Kopáček, kvalitnější bude také komunikační systém v metru: "A to tak, aby záchranáři mohli rychleji a efektivněji reagovat při mimořádných událostech, ke kterým dojde v prostorách metra. Počítá se i s tím, že by díky těmto opatřením byl signál mobilních sítí dostupný nejen ve vestibulech stanic, ale dokonce i v tunelech."

Helena Šulcová, Lucie Husárová 1, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme