Míra nezaměstnanosti v zemích eurozóny přestala růst

Růst nezaměstnanosti v zemích eurozóny se skoro zastavil. Lidí bez práce kvůli tomu ale není méně. Jak skupinu zemí platících eurem, tak celou evropskou sedmadvacítku stále trápí skoro desetiprocentní nezaměstnanost. Uvedl to ve své zprávě Evropský statistický úřad Eurostat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce. Ilustrační foto.

Úřad práce. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Míra nezaměstnanosti v eurozóně je rekordní za posledních jedenáct let. Jen od září přibylo 134 tisíc lidí bez práce. Na konci třetího čtvrtletí ale přibylo nezaměstnaných ještě víc a proto se ve statistických číslech tempo růstu nezaměstnanosti zastavilo.

Lidí bez práce tedy sice pomaleji, ale stále přibývá. Rychlost jakou lidé ztrácejí práci v celé Unii je také menší, nicméně bez zaměstnání zůstává dvacet dva a půl milionu občanů sedmadvacítky.

Největší nezaměstnanost panuje v Lotyšsku. Bez práce je víc než pětina Lotyšů.. Ke dvaceti procentům se blíží i ve Španělsku. Naopak nejnižší je v Nizozemsku, necelá čtyři procenta. V Česku se míra nezaměstnanosti pohybuje kolem sedmi procent.

Pavel Novák, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme