Místo sportovního vozu kombík. SUV nechtěl nikdo do účtenkovky dodat

Jednou z hlavních cen v účtenkovce nakonec nebude automobil SUV, ale kombík. Důvod? „Do původní soutěže se nepřihlásil žádný dodavatel,“ vysvětlil mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aplikace Účtenkovka na zařízení s operačním systémem iOS. (Ilustrační snímek)

Aplikace Účtenkovka na zařízení s operačním systémem iOS. (Ilustrační snímek) | Foto: Cobe | Zdroj: Fotobanka Smartmockups.com

„Proto ministerstvo financí vyhlásilo výběrové řízení znovu a s jinou specifikací naplňující možnosti a finanční limit ministerstva jako zadavatele,“ doplnil mluvčí pro server iDnes.cz.

Účtenkovka začala, ve hře je milion nebo auto. 'Nejde o hazard,' brání se ministerstvo kritice

Číst článek

Jak server připomíná, ještě koncem srpna ministerstvo mělo zadání pro dodavatele nastavené tak, že požadovalo do loterie SUV. Nakonec ale druhou cenou v účtenkovce bude Ford Focus Kombi.

Vůz s touto výbavou automobilka na svém webu nabízí v akci od 320 tisíc korun. Podle specifikace uvedené ministerstvem má soutěžní auto navíc jen parkovací senzory, které lze ovšem ale k základní výbavě pořídit za 7900 korun.

Přes milion účtenek

Aplikace účtenkovka. 'Vývojáři jen správně neudělali to, co měli,' myslí si odborník na kyberbezpečnost

Číst článek

Účtenková loterie odstartovala 1. října a během prvního týdne se do ní zaregistrovalo zhruba 250 tisíc aktivních hráčů. Počet zaregistrovaných účtenek pak podle ministerstva financí přesáhl milion.

O ceny se bude poprvé losovat 15. listopadu, a to z účtenek vystavených během října a zaregistrovaných nejpozději tři dny před losováním, tedy 12. listopadu. Hlavní cenou je milion korun, druhou pak právě automobil.

miz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme