Mittal Steel nabídl devět miliard za Vítkovice Steel

Ocelářská skupina Mittal Steel české vládě nabídla devět miliard korun za devětadevadesátiprocentní podíl ve státní společnosti Vítkovice Steel. Kromě předložené částky Mittal Steel nabídl, že urovná všechny nynější spory mezi společnostmi Osinek a Vysoké pece Ostrava a přijme všechny podmínky Osinku, který hutě prodává.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Tyto spory byly důvodem, proč byl Mittal Steel vyloučen z tendru na privatizaci Ostravských hutí. Vláda bude o jejich novém majiteli rozhodovat na svém středečním zasedání. Kateřina Koubové z tiskového oddělení ministerstva přetlumočila stanovisko ministra Milana Urbana.

"Vláda nastavila parametry pro transparentní dvoukolovou soutěž, na jejímž základě meziresortní komise doporučila jako vítěze ruský koncern Evras. Nabídky, které se vyskytly, jsou mimo tuto soutěž. Ministr Milan Urban si jen těžko dovede představit její znovuotevření. Definitivní rozhodnutí je však v kompetenci vlády," řekla Koubová.

Ondřej Kubala, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme